HİZMET DAHA MODERN OLACAK
Muhtarların en büyük sıkıntısının yetkililerinin olmaması olduğunu belirten Aktürk, “1924-1944’deki kanunlarla halen daha görev yapıyoruz. Şuan hükümetin kurulmasıyla birlikte yeni kanunlarla birlikte muhtar haklarının yeniden düzenlenerek bundan sonraki hizmet aşamamızı daha modern, daha çağdaş şekilde yerine getireceğiz” dedi.
Devlet ve halk arasında köprü vazifesi yaptıklarını kaydeden Aktürk, “Bizim uğraşımız muhtarlık camiasının taşlarının yerine oturtulması. Halka daha çok hizmet gelmesi için devlet ile halkın arasındaki köprüyü iyi kurmamız gerekiyor. Köprü vazifesi yapıyoruz. Demokrasinin temel taşı olan muhtarlar, görüş ve fikir ayırt etmeden vatandaşa hizmet etmeye çalışıyor. Muhtarın bütçesi ve makinesi yok. Muhtarın makine ve bütçe yerine geçecek hizmet aşkıyla olan bir yüreği var. Kanunlar çerçevesinde vatanımıza, milletimize bağlı bir şekilde vatan, millet menfaatine bu görevi yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.
EN ÇOK MUHTAR KONYA'DA
Tek amaçlarının hizmet olduğunu dile getiren Aktürk, “Türkiye’de 50 bin 249 tane muhtarımız var. En çok muhtarımız Konya ilinde var. Orada yaklaşık bin 200 tane muhtarımız var” şeklinde konuştu.
Muhtarlara verilen maaşların halka geri döndüğünü vurgulayan Aktürk, “Muhtarlar onlara verilen maaşı geçim aracı olarak kullanmıyor. Bu gelen maaşlar halka geri dönüyor. Mahallerimizde durumları kötü olan vatandaşlarımız var. Verilen maaşlarından daha fazla paralar ödüyoruz. Bu gönül işidir. Elbette ki aylıkların, ödeneklerin bin 300 TL gibi konuma çıkması camiamızı rahatlatacaktır. Önemli olan en büyük sorunumuz sigortaların muhtarlar tarafından ödenmesi oluyor. Yeni düzenlemeyle birlikte inşallah muhtarların sosyal güvenceleri devlet tarafından ödenmesi sağlandığı zaman refah düzeyi olacağına inanıyoruz” diye konuştu.