HABERLER
TÜRKİYE MUHTARLAR KONFEDERASYONU MANİSA 25.İŞTİŞARE TOPLANTISI GERCEKLEŞTİ.
12 Nisan 2016
 
 
 
Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Manisa 25. İstişare Toplantısı Anemon Otel`de gerçekleşti. Türkiye genelinden Muhtarların iştirak ettiği toplantıya katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ ,ÜRKİYE   MUHTARLAR  KONFEDERASYONU GENEL BAŞKANI  hÜSEYİN AKDENİZ, Genel başkan  Yardımcısı  Ve Trabzon Muhtarlar federasyonu genel başkanı Bekir Aktürk,  Genel sekreter  Turgut Alemdar,  genel başkan  yardımcııs  İbrahim  solak ,  mustafa  kurt  katılarak  Trabzonu temsil ettiler.Muhtarları ve İlçe Belediye Başkanlarını sevindirecek önemli açıklamalarda bulundu. Büyükşehir Belediyeler Yasasının eksik ve düzeltilmesi gereken yanlarını tespit ettiklerini kaydeden Özdağ, Dünya’da değişmeyen tek gerçek değişimdir. Bu kanunları değiştirmekte bizim görevimiz. Büyükşehir Belediyeler Yasasını değerlendireceğiz ve Muhtarlarımızı, İlçe Belediye Başkanlarımızı sevindirecek önemli bir gayret sarfedeceğiz ve bize gelen talepleri değerlendireceğiz” dedi.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Manisa 25. İstişare Toplantısına katıldı. Gerçekleşen programa Özdağ’ın yanısıra Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Hüseyin Akdeniz, AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfükar Gürcan, Şehzadeler İlçe Başkanı Ahmet Tonguç, Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Koç, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcıları Şule Uygur, İdris Avşar, Yunusemre Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Yıldız Pehlivan ve Türkiye genelinden Muhtarlar katıldı. Yapılan konuşmaların ardından katılımcılara yönelik konuşmada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Muhtarların ve İlçe Belediye Başkanlarının Büyükşehir Belediyeler Yasasının değişmesi hususundaki talepleri aldıklarını ve gereğinin yapılması için çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Konuyla ilgili olarak AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin önemli bir çalışma yürüttüğünü belirten Özdağ şu an Avrupa Birliği ülkelerine gidilmesi hususunda vize sorununun ortadan kaldırılması hususunda çalışmaların devam ettiğini ve bu çalışmaların tamamlanmasıyla ilk ele alınacak konunun Büyükşehir Belediyeler Yasası olduğunu ifade etti.

MUHTARLARIMIZ BİZİM NABZIMIZ
“Büyükşehir Yasasının içerisinde gerek köy kanunu, gerekse de mahalle kanununu değiştirelim. Muhtarlarımızın talep ettikleri özlük haklarının daha da zenginleştirilmesi hususunda gereği neyse yapalım. Çünkü Muhtarlarımız bu memleketin, insan topluluklarının nabzıdır, kılcal damarlarıdır” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti; “Bugün bir huzur ve kardeşlik ortamı varsa bunda Muhtarlarımızın payı büyüktür. Bizimle sürekli istişare halinde bulunan Muhtarlarımızın Büyükşehir Belediyeler Yasasının değişmesi hususunda talepleri var. Evet. Türkiye Büyük Millet Meclisi yasaları yapar. Bu yasalar yapılırken de zaman zaman eksik veya düzeltilmesi gereken maddeler olabilir. Dünya’da değişmeyen tek gerçek değişimdir. Bu kanunları değiştirmekte bizim görevimiz. Büyükşehir Belediyeler Yasasının aksayan yönlerini, eksiklerini gördük ve bunları değiştireceğiz. Bu Yasayı muhalefet partileriyle birlikte yaptık. Yerel Yönetimler Başkanımız Sayın Mehmet Özhaseki Bey bu konuda gayretli bir çalışma yürüttü. Parti ayr

ımı yapmadan Belediye Başkanlarımız ve Muhtarlarımızla istişarede bulunduk. Şu an Avrupa Birliğine girme noktasında vizelerle ilgili acil çözülmesi gereken maddeler var. Bu çalışmaların sonucunda vizeleri kaldırma noktasında önemli gayretimiz sürüyor. 1 Mayıs’a kadar bu çalışmayı bitirmemiz gerekiyor. Bu kanun çalışmalarını tamamlamamızın hemen ardından Büyükşehir Belediyeler Yasasını değerlendireceğiz ve Muhtarlarımızdan, İlçe Belediye Başkanlarımızdan bize gelen talepleri değerlendireceğiz.”

İDARE ETMEYECEĞİZ, YÖNETECEĞİZ 
“Biz eğer yerli tankımızı, silahımızı, yolumuzu, büyük barajlarımızı, Dünya’nın en büyük havalimanını, boğaz köprülerini yapmasaydık. Uçaklarımızı, cep telefonumuzu, arabamızı yapacağız demeseydik Şu an uğraştığımız terör başta olmak üzere tüm meseleler başımıza gelmezdi” diyen Özdağ, “Emperyalist güçler Bize, “Siz Pazar olun, bizde ortak olalım” diyorlar. Biz de “Hayır bizde size ortak olacağız” diyoruz. Bunu dediğimiz için de Ağrı tepesinin üzerine çıkardığımız kalkınma hamleleri, özgürlük ve istikbalimizi, ay yıldızlı bayrağımızın şerefle dalgalanmasını istemiyorlar. İleriye değil geriye gitmemizi istiyorlar. ‘Suriye, Irak, İran, Rusya, Ermenistan, Terörle geri gidin’ diyorlar. Bizi bunlarla terbiye etmek, IMF’ye bağımlı kılmak, 5 Bin, 6 Bin Dolarlara düşürmek istiyorlar. Buna müsaade etmeyeceğiz ve kalkınma hamlelerimiz devam edecek. Muhtarlarımızın her daim yanlarındayız ve onların daha huzurlu, mutlu olması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Çünkü ekonomik durumu iyi, huzurlu ve mutlu bir toplum olursa Türkiye’de zengin olur” dedi.
 

 
Etiketler:
Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
GENÇ BAŞKAN'DAN ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZLA YEMEK PROGRAMI
ULAŞTIRMA BAKANIMIZIN BÜYÜK TRABZON TOPLANTISI
ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZDAN BAŞKANA HEDİYE
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET METİN GENÇ'İN FEDERASYONUMUZA ZİYARETİ
MUHTARLARIMIZLA YENİ YÜZYILA ADIM ADIM
BEŞİKDÜZÜ İSTİŞARE TOPLANTISI
ARSİN İLÇESİ İSTİŞARE TOPLANTISI
     FEDERASYONUMUZUN EN SON YAPTIĞI TOPLANTIDA ALDIĞI KARARLA  İLÇELERİMİZDE YAPACAĞIMI
FEDERASYONDA İLÇELERLE İSTİŞARE
                  18 İLÇEMİZ KAPSAMINDA, İLÇE DERNEK BAŞKANLARIMIZIN KATILIMI İLE
ULAŞTIRMA BAKANIMIZ İFTAR PROGRAMINDA MUHTARLARLA BULUŞTU
    ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZ AYRICA AK PARTİ MİLLET VEKİLİ ADAYI SAYIN ADİL KARAİSMA
ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA 8. İFTAR BULUŞMASI
Adres
: Gülbaharhatun mah.mumcular sok.No:33/B Ezine apt.
Telefon
: 0462-541 41 41
Faks
: 0462-541 41 41
GSM
: Başkan-0532 411 19 97