HABERLER
"TRABZON BÜYÜKŞEHİR KENT KONSEYİ OLARAK BUGÜN GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ "MUHTARLAR MECLİSİ GENEL KURULU"NA KATILAN TÜM MUHTARLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.
23 Ocak 2016

Trabzon  kent konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı ""TRABZON BÜYÜKŞEHİR KENT KONSEYİ OLARAK BUGÜN GERÇEKLEŞTİRDİĞİMİZ "MUHTARLAR MECLİSİ GENEL KURULU"NA KATILAN TÜM MUHTARLARIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ.

 

Trabzon Kent Konseyi 2007 yılında kurulmuş, Trabzon Valiliği, Trabzon Belediyesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Avrasya Üniversitesi, Trabzon'daki muhtarlarımız, meslek odaları, sendikalar, siyasi partiler, dernekler, vakıflar ve gönüllü katılımcılardan oluşmaktadır.

Kent konseyleri, 5393 Sayılı Belediyeler Kanununa dayanılarak kurulan, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışan bir yapılanmadır. Kısacası kent için ORTAK AKIL oluşturmaya çalışan bir kurumdur.

Bu çerçevede, özellikle demokratik yönetim sistemimizin başlangıç noktası olan muhtarlık kurumunu kent konseyimizin ayrılmaz bir parçası ve paydaşı olarak görmekteyiz.

Sultan 2. Mahmud döneminde 1830’lu yıllarda ilk seçimlerin gerçekleştiği ve demokrasiye ilk adımımızı temsil eden muhtarlık, günümüzde devletin en üst kademesinin yereldeki temsilcisi durumundadır. Sizleri, temsiliyetin dışında, aslında yereli en iyi okuyan, sorunları bilen ve en küçükten en büyüğe doğru mahalleye, kente ve ülkeye sahip çıkma konusunda önemli bir mihenk taşı olarak görmekteyiz.

Katılımınız ve kente katkılarınızdan daha fazla istifade edebilmek için Trabzon Kent Konseyi Muhtarlar Meclisinin oluşturulmasına karar verdik. Bugüne kadar bu oluşumun mevzuat açısından tüm altyapısını tamamlayarak, bugün sizlerle ilk genel kurulumuzu gerçekleştirip, ülkemizdeki ilklerden biri olarak Muhtarlar Meclisimizi hayata geçirmiş olacağız.

Peki muhtarlar meclisimizi oluştururken ve hayata geçirirken ilkelerimiz ve hedeflerimiz nelerdir;

---- Muhtarlarımızın, meclis çatısı altında oluşturulan uzlaşma ortamı içerisinde, dil, din, ırk, kültür, sınıf, eğitim ve cinsiyet farkı gözetmeksizin kentin sürdürülebilir gelişmesinin temelini oluşturacak politikaların oluşturulmasına ve öncelikli sorunların belirlenerek bunların çözüm önerilerinin üretilmesine ve uygulanmasına katkıda bulunmak, çalışmaların tümünü farklı fikirlere saygı ve hoşgörü ilkeleri çerçevesinde gerçekleştirmek.

---- Muhtarlarımızın, kent yönetiminde karar alma mekanizmalarına katılmalarını, kentle ilgili sorunların çözümünde sorun çözme anlayışı içerisinde aktif rol almalarını sağlamak,

---- Sürdürülebilir kalkınma anlayışı içerisinde kente yönelik çalışmalar yürütmelerini sağlamak,

---- Muhtarlarımızı, ulusal, uluslararası ve kent düzeyinde kamu kurum/kuruluşlarının ve uluslararası kuruluşların ilgili mekanizmalarında temsil etmek ve bu amaca uygun aktiviteler düzenlemek,

---- Ulusal ve uluslar arası sözleşmeler çerçevesinde yerel düzeyde Muhtarların haklarını korumak ve geliştirmek,

---- Muhtarların kentsel kimlik ve aidiyet bilincini geliştirmek,

---- Muhtarlarımızın, kentin bilimsel, teknolojik, sanatsal, sosyal ve kültürel etkinliklerinde rol almalarını sağlamak, insan hakları ve çevre konusunda duyarlılıklarını arttırmak,

---- Muhtarların bireysel kapasite gelişimini sağlayacak eğitsel, sosyal içerikli çalışmalar yapmak

---- Kentleşme sorunlarının artarak farklılaştığı günümüzde Muhtarlarımızın çevrelerindeki sorunları sahiplenerek çözüm önerileri sunmasını, uygulama süreçlerine ve sonuçların takibine etkin katılımını, mahallelerde sosyal sorumluluk duygularının gelişimini sağlamak,

---- Kentsel kalkınma politikalarına Muhtarlarımızın bakış açısını kazandıran öneriler geliştirmek ve görüşlerini yerel yönetim birimlerine sunmak,

---- Kent Konseyi Muhtarlar Meclisinin sürdürülebilirliğinin sağlanması için zorunluluk olan kurumsallaşmayı sağlamak,

---- İyi yönetişim doğrultusunda yerel ortaklarla işbirliği içinde, kent kararlarının alınması ve uygulanması süreçlerinde kamuoyu oluşturulmasına katkıda bulunmak,

---- Çalışmalarının tümünü başta Trabzon Kent Konseyi olmak üzere konuyla ilgili tüm yerel aktörler ile ortaklık anlayışı içerisinde gerçekleştirmek,

Bugünkü genel kurulumuzda tek gündemle, Muhtarlar Meclis Başkanımızı (ki kendisi aynı zamanda Trabzon Büyükşehir Kent Konseyinin doğal üyesi olacaktır), her ilçemizden 1 asıl, 1 yedek olmak üzere 18 asıl, 18 yedek yürütme kurulu üyesini seçeceğiz.

Muhtarlar Meclisimiz yılda en az 2 defa bu genel kurulu gerçekleştirecektir. Yürütme Kurulu ise ayda en az 1 defa toplanmak zorundadır. Muhtarlar Meclisinden ve yürütme kurulundan gelecek tüm görüşler, Trabzon Büyükşehir Kent Konseyimiz aracılığı ile görüşülmek üzere Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine ulaştırılacaktır. Yasal mevzuat, bu görüş ve önerilerin belediye meclislerinde öncelikli olarak görüşülmesini hükmetmektedir.

Kentimiz hakkında birlikte kararlar alabilmek için katkılarınızı, önerilerinizi, uyarı ve eleştirilerinizi ilgili platformlara taşımak ve bu platformlarda hep beraber tartışmak öncelikli görevimizdir.

Bu çalışmalarda kente sahiplik duygularınıza güveniyor, sizlere başarılar diliyor, saygılar sunuyorum.

"TRABZON BÜYÜKŞEHİR KENT KONSEYİ

MUHTARLAR MECLİSİ YÜRÜTME KURULU LİSTESİ"

MECLİS BAŞKANI MUHİTTİN EYÜPOĞLU

İLÇE ASIL ÜYE YEDEK ÜYE

1 AKÇAABAT BEYTULLAH ALTUN ÖMER HOTOMAN
2 ARAKLI MEHMET KAYA HÜSEYİN ŞAHİNTÜRK
3 ARSİN AYHAN KALKAN RAİF GÜRSOY
4 BEŞİKDÜZÜ MUSTAFA KILIÇ METİN SARIGAN
5 ÇARŞIBAŞI DAVUT İŞÇİ HÜSEYİN EMİR
6 ÇAYKARA DAVUT İŞÇİ HÜSEYİN EMİR
7 DERNEKPAZARI NAMIK KEMAL DİZDAR RASİM TÜRK
8 DÜZKÖY İBRAHİM AYDOĞAN HASAN ALTUNTAŞ
9 HAYRAT TURGUT MOLLAHUSEYİNOĞLU REŞAT YILMAZTÜRK
10 KÖPRÜBAŞI ZEYNEP AYAR MUSTAFA AKBULUT
11 MAÇKA NECİP KAHRAMAN TEMEL AYDIN
12 OF İSMAİL DURAN SALİH AYAZOĞLU
13 ORTAHİSAR ADİL ALEMDAĞ REFİK GÜNAYDIN
14 SÜRMENE SÜLEYMEN KARALİ HAKKI TUNCER
15 ŞALPAZARI MUHAMMET DEMİRTURK HAMİT MADEN
16 TONYA CEMİL YILMAZ SELVET GÜNAYDIN
17 VAKFIKEBİR ALİİHSAN ÇAVDAR METİN SAĞLAM
18 YOMRA GÖKHAN GENÇTÜRK HASAN BOZ seçildi.

TRABZON KENT KONSEYİ BAŞKANI MUSTAFA YAYLALI "TÜRKİYEDE İLK KEZ TRABZONDA BAŞARDIK
Kent için ortak akıl oluşturmaya çalışan bir kurum. Muhtarlık günümüzde devletin en üst temsilinin yereldeki temsilcidir. Kent konseyinde Trabzon olarak ilk kez proje olarak ortaya koyduk. Türkiyede ikinci, kent konseyinde hayata geçiren il olduk. Sizleri yereli en iyi okuyan mahhaleye kente ülkeye sahip çıkan mihenk taşı olarak görmekteyiz dedi.

,
,

 
Etiketler:
Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
GENÇ BAŞKAN'DAN ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZLA YEMEK PROGRAMI
ULAŞTIRMA BAKANIMIZIN BÜYÜK TRABZON TOPLANTISI
ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZDAN BAŞKANA HEDİYE
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET METİN GENÇ'İN FEDERASYONUMUZA ZİYARETİ
MUHTARLARIMIZLA YENİ YÜZYILA ADIM ADIM
BEŞİKDÜZÜ İSTİŞARE TOPLANTISI
ARSİN İLÇESİ İSTİŞARE TOPLANTISI
     FEDERASYONUMUZUN EN SON YAPTIĞI TOPLANTIDA ALDIĞI KARARLA  İLÇELERİMİZDE YAPACAĞIMI
FEDERASYONDA İLÇELERLE İSTİŞARE
                  18 İLÇEMİZ KAPSAMINDA, İLÇE DERNEK BAŞKANLARIMIZIN KATILIMI İLE
ULAŞTIRMA BAKANIMIZ İFTAR PROGRAMINDA MUHTARLARLA BULUŞTU
    ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZ AYRICA AK PARTİ MİLLET VEKİLİ ADAYI SAYIN ADİL KARAİSMA
ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA 8. İFTAR BULUŞMASI
Adres
: Gülbaharhatun mah.mumcular sok.No:33/B Ezine apt.
Telefon
: 0462-541 41 41
Faks
: 0462-541 41 41
GSM
: Başkan-0532 411 19 97