HABERLER
Tehlikenin Farkında Mısınız Projesi Madde Kullanımı Konusunda Farkındalık Oluşturdu
24 Aralık 2015
 

 

 
 

Ortahisar Belediyesi tarafından yürütülen ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı EDES Programı kapsamında finanse edilen ve madde bağımlılığını konu alan ‘Tehlikenin Farkında Mısınız?’ isimli projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kadir Er, İl Müftüsü Keramettin Demir, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

‘Tehlikenin Farkında mısınız?’isimli proje hakkında uzmanlar tarafından yapılan sunumların ardından bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, sağlıklı nesillerin oluşturmak ve madde kullanımı konusunda farkındalık yaratmak için topyekün bir mücadele yürütülmesi gerektiğini belirterek, ” Madde kullanımı konusunda kurumlar arası işbirliği ve bilgi paylaşımı önemlidir. Bununla mücadele konusunda kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin çalışmaları var. İl Koordinasyon Kurulu’nda bu çalışmaları ele alıyoruz. Madde kullanımı konusunda önemli olan önleyici tedbirleri almak ve farkındalığı artırmaktır. Kolluk kuvvetlerimiz de bu kirli işin önüne geçmek için çok çalışıyor. Emniyet bünyesinde oluşturulan narko tim ekibin çalışmaları gerçekten çok önemlidir. Numune Hastanesi’nde madde bağımlılığıyla ilgili birim oluşturduk. Madde kullanımın en önemli yanlarından biri rehabilitasyon ve topluma kazandırma aşamasıdır. Bunun ardından bu vatandaşlarımızın iş sahibi yapılması gelmektedir. Bu kişilerin istihdamı konusunda Çalışma Bakanlığı ve İŞKUR’la ortak çalışmalar yürütüyoruz. Böylece bu insanları topluma kazandırmada bu yükü birlikte paylaşırız diye düşünüyorum. Sağlıklı, mutlu ve uyuşturucudan uzak nesiller temenni ediyorum.” dedi.

 

Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu ise, “Madde bağımlılığı konusu çok önemli bir konu. Türkiye’yi ileriye taşımak istiyorsak bunu sağlıklı nesillerle başaracağız. Bunun için de madde bağımlılığı konusunda gençlerimizi ve çocuklarımızı korumak zorundayız. Birçok insan bu konuda aldığı bilgiyi maalesef adli mercilerle paylaşmıyor. Bu çok ciddi bir tehlikedir. Bu tehlike bizim evimize kadar girebilir düşüncesiyle duyulan bizimle paylaşılırsa, bu konuda çok daha başarı elde edebiliriz. Özellikle muhtarlarımızın bu konuda edindikleri bilgileri bizimle paylaşmasını istiyoruz. Kimseyi hapse atmak gibi bir düşüncemiz yok. Bu konuda yardımcı olan hiç kimseyi mağdur etmeyiz. Amacımız gençlerimizi tedavi etmek ve bu tehlikeden kurtarmaktır” dedi.

 

Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin Genç de, “Bu tür projelere sağlıklı nesillerin oluşturulması için önem vermek gerekir. Bu nedenle ben bu çalışmanın çok güzel olduğunu düşünüyorum. On iki farklı saha çalışması yapılmış. Bu çalışmalar ve projeler toplumda farkındalık duygusu oluşturuyor. Özellikle bu çalışmaya katkı sağlayan valilik, müftülük, cumhuriyet başsavcılığına çok teşekkür ediyorum. Yapılan bu çalışmalar neticesinde çok değerli bir veri tabanı ortaya çıktı. Biz önleyici tedbirlerle okullarımızı da bu konuda tehdit altında görerek, velilerimizle birlikte bu çalışmaları yürütmeliyiz. Biz tüm bu çalışmalarda rol almak istiyoruz. Bütün ilçe kaymakamlarıyla birlikte topyekün bir mücadele içinde olacağız. Bu çalışmalara katılan bütün muhtarlarımızı da tebrik ediyorum. Katkı veren herkese de çok teşekkür ediyorum” diye 

 
Etiketler:
Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
GENÇ BAŞKAN'DAN ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZLA YEMEK PROGRAMI
ULAŞTIRMA BAKANIMIZIN BÜYÜK TRABZON TOPLANTISI
ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZDAN BAŞKANA HEDİYE
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET METİN GENÇ'İN FEDERASYONUMUZA ZİYARETİ
MUHTARLARIMIZLA YENİ YÜZYILA ADIM ADIM
BEŞİKDÜZÜ İSTİŞARE TOPLANTISI
ARSİN İLÇESİ İSTİŞARE TOPLANTISI
     FEDERASYONUMUZUN EN SON YAPTIĞI TOPLANTIDA ALDIĞI KARARLA  İLÇELERİMİZDE YAPACAĞIMI
FEDERASYONDA İLÇELERLE İSTİŞARE
                  18 İLÇEMİZ KAPSAMINDA, İLÇE DERNEK BAŞKANLARIMIZIN KATILIMI İLE
ULAŞTIRMA BAKANIMIZ İFTAR PROGRAMINDA MUHTARLARLA BULUŞTU
    ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZ AYRICA AK PARTİ MİLLET VEKİLİ ADAYI SAYIN ADİL KARAİSMA
ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA 8. İFTAR BULUŞMASI
Adres
: Gülbaharhatun mah.mumcular sok.No:33/B Ezine apt.
Telefon
: 0462-541 41 41
Faks
: 0462-541 41 41
GSM
: Başkan-0532 411 19 97