HABERLER
Hükümetin Masası Muhtarların Yasası Olmalı
13 Aralık 2015

FEDERASYON BAŞKANI AKTÜRK BÜYÜK ALKIŞ ALDI

 

Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk yaptığı kısa ama etkili konuşmasıyla tüm muhtarların ve toplantıyı düzenleyen AK Partililerin alkışını aldı. Aktürk şunları söyledi, ‘Bizleri bu toplantıya davet eden ve Trabzon’da bir ilki yapan Sayın Süleyman Soylu ve ekibine teşekkür eder saygılar sunarım. Bir ilk dedim, çünkü bu toplantı Trabzon’da yapılacak olan projelerin toplantısı. Bunu bir oy toplantısı olarak görmedik. Onun için Trabzon ilinde 688 muhtarın 600’e yakını burada. 18 ilçeden muhtarlarımız burada. Bu şu demek Trabzon’da muhtarlar tek vücut olarak hak ediyor . Trabzon’a hizmet noktasında bundan sonra Soylu’ya çok ihtiyacımız olacak.

 

HÜKÜMETİN MASASI MUHTARLARIN YASASI

Başkan Aktürk artık muhtarların yeni bir yasaya ihtiyacı olduğunu da şu sözlerle ifade etti, ‘1835 yılından bu yana muhtarlık camiası seçimle bugünlere gelmiştir. Bu camia son zamanlarda kaybolmaya yüz tutmuştu. Birlikte çalışmamızın sonunda bu çıtayı yükseldik. 1924’te çıkan köy kanunu ve 1944’teki mahalle kanunu ile muhtarlarımız hizmet yapıyor. Köylerimiz mahalle oldu fakat muhtarlarımızın yetkisi var mı? Yok. Onun için bir kanuna ihtiyacımız var. Onun için diyoruz ki Hükümetin masası muhtarların yasası olmalı.

 

TRABZON TÜRKİYE’NİN MOZAĞİDİR

Türkiye’de Trabzon’un yerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Aktürk ‘ Muhtarlar Konfederasyonu olarak yaptığımız 20 toplantının 10’unda Türkiye’de barış toplantısı yaptık. Barış ve huzurun ilk toplantısı Trabzon’da yapıldı. O zaman Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar bize büyük destek verdi ve Trabzon’da başlattığımız kardeşlik hareketi ateşi Türkiye’yi sardı. Şunu bilmenizi isterim ki Türkiye’deki şu anda en etkili konfederasyon Muhtarlar Konfederasyonudur. Ve Trabzon olarak biz bu camianın önemli bir organıyız. Genel Başkan Yardımcılığını yaptığım Türkiye Muhtarlar Federasyonu’nun doğudaki bir toplantısında genel başkanımız ‘Trabzon Türkiye’de barışın timsalidir’ dedi. Oradakiler itiraz etti. Ayrıcalık yapıyorsunuz dedi. Evet Trabzon Türkiye’de barış ve huzuru sağlayan ildir. Fakat Muhtarlar arasında bölgesel farklılıklar yaşanıyor. Burada biz muhtarlar masraflarımızı kendi cebimizden paralarla ödüyoruz ama batıda muhtarlar kendi bütçelerini oluşturmuş. Yerel yönetimler muhtarlara önemli destekler veriyor. Anadolu’da ise bu uygulamaların hiçbiri bizde yok. O zaman şunu söylemek istiyorum. Türkiye’de kanunlar tek ise İstanbul’daki muhtarımız, Kayseri’deki muhtarımızın hakkı ise o zaman benim muhtarımın da da hakkıdır. 5393 sayılı yasayı tüm Türkiye’de uygulamaya geçirelim. En başarılı siyasetçi muhtarının koluna girip çalışan siyasetçidir. Muhtarlara rağmen siyaset yapılamaz.

 

TRABZON NE YAPARSA MERTÇE YAPAR

Bize Diyarbakır ne ise Karadeniz’in Trabzon’u budur. Trabzonlu ne yaparsa aşikar yapar, mertçe yapar, arkadan sinsice hesap yapmaz. Biz birlik olmadan diri olamaz. Trabzon demek Türkiye’nin mozaiği demektir. Trabzon’da huzur var ise Türkiye’de de huzur vardır,. Trabzon sokaklarında çoğu vekil adaylarımız dolaşıyorlar ama muhtarlarımızı tanımıyorlar. Muhtarlar biraz daha dikkate alınmalıdır. Nasıl olsa ikinci devre başlıyor, ikinci devre muhtarlar camiasında da başlıyor. Burada bir ilki yaptık. 18 ilçenin muhtarını ilk defa topladık. Bu Türkiye’ye verilecek bir mesajıdır’ ifadelerini kullandı. Başkan Aktürk son olarak silah ruhsatları konusunda ‘Trabzon insanı silaha meraktır, muhtarlar muhtarlık süresi bittikten sonra ruhsatların devam etmesi konusunda yardımcı olun. Bu hususta Sayın Bakanlarımız Efkan Ala ve İsmet Yılmaz bizlere destek sözü verdi’ diyerek AK Parti Trabzon Milletvekili arayı Süleyman Soylu’dan destek istedi.

MUHTARLARIMIZ, MUHTARLIĞIN KEYFİNİ ÇIKARACAK

 
Etiketler:
Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
GENÇ BAŞKAN'DAN ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZLA YEMEK PROGRAMI
ULAŞTIRMA BAKANIMIZIN BÜYÜK TRABZON TOPLANTISI
ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZDAN BAŞKANA HEDİYE
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET METİN GENÇ'İN FEDERASYONUMUZA ZİYARETİ
MUHTARLARIMIZLA YENİ YÜZYILA ADIM ADIM
BEŞİKDÜZÜ İSTİŞARE TOPLANTISI
ARSİN İLÇESİ İSTİŞARE TOPLANTISI
     FEDERASYONUMUZUN EN SON YAPTIĞI TOPLANTIDA ALDIĞI KARARLA  İLÇELERİMİZDE YAPACAĞIMI
FEDERASYONDA İLÇELERLE İSTİŞARE
                  18 İLÇEMİZ KAPSAMINDA, İLÇE DERNEK BAŞKANLARIMIZIN KATILIMI İLE
ULAŞTIRMA BAKANIMIZ İFTAR PROGRAMINDA MUHTARLARLA BULUŞTU
    ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZ AYRICA AK PARTİ MİLLET VEKİLİ ADAYI SAYIN ADİL KARAİSMA
ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA 8. İFTAR BULUŞMASI
Adres
: Gülbaharhatun mah.mumcular sok.No:33/B Ezine apt.
Telefon
: 0462-541 41 41
Faks
: 0462-541 41 41
GSM
: Başkan-0532 411 19 97