HABERLER
TRABZON ORTAHİSAR KENT KONSEYİNDE DÜNDAR AYYIZDIZ BAŞKAN SEÇİLDİ. YÖNETİMDE 20 YE YAKIN DELEGE MUHTAR GÖREV ALDI
29 Aralık 2016

TRABZON ORTAHİSAR KENT KONSEYİNDE DÜNDAR AYYIZDIZ BAŞKAN SEÇİLDİ. YÖNETİMDE 20 YE YAKIN DELEGE MUHTAR GÖREV ALDI

Trabzon ortahisar kent konseyinin seçimlerinde stk lar içinde en aktif guruplardan biri olan Trabzon Muhtarlar federasyonuna üye 20 ye yakın muhtar görev alıyor. 
Serbest dilek ve temeniler kısmında söz alan Trabzon Muhtarlar federasyonu başkanı Bekir Aktürk" demokrasi dersi verdi. Mahallelerde muhtarların önemine değinerek muhtar mahhalenin namus bekçisidir.dedi.Trabzon Muhtarlar Federasyon Başkanı Bekir Aktürk , “Değişip değiştirmek hazirunun takdiridir. Burada birden fazla aday olduğu bir yerde seçimin açık oylama ile yapılıp yapılmamasını önermek bile şık değil İşimize geldiği zaman ben Trabzon lisanı ile konuşacağız. Benim başka memleketim ve ülkem yok. Geçtiğimiz seçimde hafızaları yenilersek şuan itiraz eden arkadaşlarımız ben demokrasi demokrasi diye burada bağırırken başka mercilere çektiler. Ahmet ağabeyimize saygımız sonsuz, Allah gani gani rahmet eylesin. Ama dün Ben Ahmet ağabeyi seviyorum demokrasi böyle olacak, ama bugün Ahmet ağabey yok demokrasi böyle olacak. Maalesef genel kuruldan sonra yerden yere vurulduk. Bana demokrasi dersi veren arkadaşlarımız neredeydi niye sustular. Demokrasi tüzükte vardır. Kent konseylerinde görev alıyorum. Demokrasi halktır. Demokrasi delegedir. Delegenin kaldırdığı oya ne divanın ne bir başkasının söz söyleme hakkı yoktur” dedi. 
Ortahisar Kent Konseyi Başkanı Ahmet Aslanoğlu’nun vefatı sonrasında yapılan Olağanüstü Genel Kuruluna; Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk ile kent konseyine üye kuruluşların temsilcileri katıldı. Olağanüstü Genel Kurulun hemen başında, seçimleri kazandıktan kısa bir süre sonra vefat eden eski Başkan Ahmet Aslanoğlu anısına bir slayt gösterisi sunuldu. Slayt gösterisinde Ahmet Aslanoğlu’nun kent konseyi faaliyetleri sırasında çekilmiş fotoğrafları kullanıldı. Genel Kurulun Divan Başkanlığını Temel Korkmaz yaparken, başkanlığa ise Dündar Ayyıldız ve Haydar Çoruhlu aday oldu. 
RAHMETLE ANIYORUZ.. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan Olağanüstü Genel Kurul, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in konuşması ile devam etti. Genç, özetle şu ifadeleri kullandı: “Bir anma ile başladık. Merhum Ahmet Aslanoğlu, Kent Konseyimizin başkanıydı. Bir kez daha kıymetli mesai arkadaşımızı rahmetle anıyoruz, cennet mekan olsun inşallah. İstiklal Marşımız ile toplantımızı açtık. Milli şairimizin ölümünün 80. Yılını idrak ettik. Bugün de yine milli mücadeleyi yaparken Mehmet Akif’i rahmetle anmak, daha iyi anlamak zarureti içindeyiz. AYYILDIZ: BU ŞEHRE HİZMETİ BİR BORÇ BİLİYORUM Diğer Başkan adayı Dündar Ayyıldız ise, “Belediyelerin öncülüğünde bu benzersiz ortaklık modeli önemli bir şemsiye görevi görmektedir. Kent Konseyi kent yaşamında kent vizyonu ve hemşericilik vizyounu geliştirmesi, sürdürülebilirlik kalkınma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme ilkelerini hayata geçirir. Özetle kent konseyleri o kentte yaşayanlarla birlikte yönetilmesini sağlar. Burada bizlere düşen görev kent konseyi ve diğer platformların kalkınması için nasıl daha etkin kullanabilirize bakmaktır. Yaşadığımız şehre karşı da sorumluluğumuz olduğunu unutmamız lazım. Her Trabzonlu gibi bende Trabzon’a büyük sevda ile bağlayım. Bu şehre hizmeti bir borç biliyorum. Şehrimizin geleceğine katkı vermek için bu önemli göreve aday olmaya karar verdim. Kentimizin markasını güçlendirmek, Trabzon’un tüm aktörlerinin uyum içinde çalışması gerekir. Biz bu ahengi yürütme kurulunda ki arkadaşlarımızla sağlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. YENİ BAŞKAN AYYILDIZ Yapılan oylama sonucu Trabzon Ortahisar Kent Konseyi'nde başkan Dündar Ayyıldız seçildi. Yeni Başkan Dündar Ayyıldız 73 oy alırken Çoruhlu 10 oyda kaldı.

 
Etiketler:
Eklenmiş yorum bulunmamaktadır.
Ad Soyad:
E-posta:
Yorumunuz:
 
E-Posta adresimi gizle
 
GENÇ BAŞKAN'DAN ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZLA YEMEK PROGRAMI
ULAŞTIRMA BAKANIMIZIN BÜYÜK TRABZON TOPLANTISI
ORTAHİSAR MUHTARLARIMIZDAN BAŞKANA HEDİYE
TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AHMET METİN GENÇ'İN FEDERASYONUMUZA ZİYARETİ
MUHTARLARIMIZLA YENİ YÜZYILA ADIM ADIM
BEŞİKDÜZÜ İSTİŞARE TOPLANTISI
ARSİN İLÇESİ İSTİŞARE TOPLANTISI
     FEDERASYONUMUZUN EN SON YAPTIĞI TOPLANTIDA ALDIĞI KARARLA  İLÇELERİMİZDE YAPACAĞIMI
FEDERASYONDA İLÇELERLE İSTİŞARE
                  18 İLÇEMİZ KAPSAMINDA, İLÇE DERNEK BAŞKANLARIMIZIN KATILIMI İLE
ULAŞTIRMA BAKANIMIZ İFTAR PROGRAMINDA MUHTARLARLA BULUŞTU
    ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANIMIZ AYRICA AK PARTİ MİLLET VEKİLİ ADAYI SAYIN ADİL KARAİSMA
ORTAHİSAR BELEDİYE BAŞKANIMIZLA 8. İFTAR BULUŞMASI
Adres
: Gülbaharhatun mah.mumcular sok.No:33/B Ezine apt.
Telefon
: 0462-541 41 41
Faks
: 0462-541 41 41
GSM
: Başkan-0532 411 19 97